Veelgestelde vragen

Wie of wat is de Seniorenvoordeelkaart?

Hallo, wij stellen ons graag voor!

De Seniorenvoordeelkaart is een initiatief voor 50-plussers. Een Seniorenvoordeelkaart geeft onder andere toegang tot exclusieve aanbiedingen bij meer dan 200 verschillende webwinkels en bij 1000 lokale winkels en restaurants. Zo is er bijvoorbeeld een flinke korting op verschillende A-merken, uw nieuwe energieleveranciers en uw nieuwe GSM-abonnement.

Dit is echter nog niet alles!

Wij zijn een gemeenschap waar vijftigplussers de kern vormen. Wij zetten ons elke dag in voor de belangen van onze leden. Dit doen we onder andere door een goede, duidelijke website te ontwerpen en deze te onderhouden. Daarnaast behandelen wij persoonlijk al uw vragen en opmerkingen. Ook werken wij samen met winkels en online shops en merken zodat we u de beste koopjes kunnen garanderen.

Waar is de Seniorenvoordeelkaart geldig?

Seniorenvoordeelkaart biedt exclusieve toegang tot speciale kortingsaanbiedingen bij meer dan 200 online winkels. Elke dag neemt het aantal partners, waarbij onze leden kunnen genieten van exclusieve aanbiedingen toe!

De online winkels (o.a. Hema, Expedia.be, Disneyland Parijs etc.) geven onze leden een directe kassakorting of hun geld terug na de aankoop. De omvang van deze acties variëert en is afhankelijk van het aantal leden. Bijvoorbeeld: hoe meer leden via de Seniorenvoordeelkaart producten aankopen bij Hema, hoe hoger het kortingspercentage is dat Hema aanbiedt. Een eerlijk model voor onze leden én de winkeliers.

Helaas willen niet alle winkeliers dat we de kortingspercentages verspreiden over het internet. We kunnen daarom de exacte percentages alleen vermelden nadat onze leden ingelogd zijn. Dat vinden wij jammer, want wij wensen transparant te zijn. U kan erop vertrouwen dat u gemiddeld altijd 5 à 10% korting krijgt of dat u uw geld na aankoop terug krijgt, bij de vernoemde partners. Wenst u toch het huidige kortingspercentage te kennen? Die mogelijkheid is er zeker. U kan onze klantenservice contacteren en wij mailen u het huidige percentage. Dat is het eerlijkst!

Hoe wij deze kortingen aan kunnen bieden.

Wij bieden de Seniorenvoordeelkaart aan voor €29,95 per jaar. Deze kosten zijn voor ons van belang gezien wij een niet-gesubsidieerd bedrijf zijn. Met behulp van dit bedrag kunnen wij onder andere samenwerkingen aangaan met andere bedrijven. Zo kunnen wij u als kaarthouder exclusieve deals garanderen.

En met exclusief bedoelen wij écht exclusief: leden van Seniorenvoordeelkaart hebben recht op voordelen die niet verkrijgbaar zijn voor niet-leden. Deze aanbiedingen zijn er in de vorm van Geld-Terug-acties (u krijgt uw geld terug na de aankoop), kortingscodes en directe kassakorting.

Wanneer u volgend jaar uw lidmaatschap wenst te verlengen, betaalt u dezelfde prijs als bij de aankoop van uw kaart, ongeacht eventuele prijsverhogingen. Zo staat u niet ineens voor onaangename verrassingen.

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat de Seniorenvoordeelkaart nog niet zo lang aanbiedt. Wij hebben slechts één doel: senioren in België laten genieten van het leven! Ons team staat elke dag klaar en doet zijn uiterste best om uw vragen te beantwoorden en de Seniorenvoordeelkaart nóg gebruiksvriendelijker te maken.

Waar kan ik de Seniorenvoordeelkaart bestellen?

U kan u alleen online aanmelden voor een Seniorenvoordeelkaart door naar de daarvoor bestemde pagina op onze website te gaan. Deze pagina vindt u hier. Door deze in te vullen wordt u meteen lid. De kaart wordt dan verstuurd naar het adres dat u opgaf.
                Vraag *            
                Antwoord *            <body><p>Als je gaat winkelen bij een Lokale Partner van de Seniorenvoordeelkaart is het noodzakelijk dat je jouw kaart bij hebt tijdens het winkelen. Je moet deze laten zien op het moment dat je gaat afrekenen. De kortingen per Lokale Partner verschillen altijd. Bij de ene partner krijg je een kortingspercentage en bij de ander altijd een vast bedrag aan korting en bij weer een ander een gratis kopje koffie. Bekijk van te voren de actie op onze website zodat je weet op welke kortingen je recht hebt.</p></body>Rich Text Editor, form_pagepartadmin_1355_questionsWithAnswers_10_answerEditor toolbarsBasic Styles Bold Italic Underline Strike Through Subscript Superscript Remove FormatStylesFormatFormatlists Insert/Remove Numbered List Insert/Remove Bulleted Listdents Decrease Indent Increase IndentLinks Link Unlink AnchorInsert Image Table Insert Special CharacterClipboard/Undo Select All Cut Copy Paste as plain text Paste from Word Undo RedoDocument SourcePress ALT 0 for help◢Elements path 

Hoe krijg ik korting bij de aangesloten webwinkels?

Seniorenvoordeelkaart biedt unieke kortingsaanbiedingen bij meer dan 200 online winkels. Hierbij werken we met drie kortingsvormen: kortingscodes, Geld Terug en directe kassakorting.

Kortingscodes

Bij kortingscodes krijgt u meteen korting wanneer u de bestelling plaatst bij een van de deelnemende online winkels. Door de code toe te voegen in het bestelproces wordt de korting direct verrekend. U betaalt dus de aankoopprijs min de korting die u dankzij uw Seniorenvoordeelkaart krijgt. Zo kan u als lid van de Seniorenvoordeelkaart volledig profiteren van kortingen en voordeel.

Direct verrekende korting

Bij direct verrekende kortingsacties is de korting meteen verrekend in de prijs die door één van onze partners wordt aangeboden. U gaat naar de website van de desbetreffende aanbieder en de prijs die u daar ziet, is reeds de prijs mét korting van Seniorenvoordeelkaart. Ook is het mogelijk dat deze korting wordt verrekend op het moment dat u iets in uw winkelmandje legt. Bij het afrekenen ziet u vervolgens de gegeven korting. Dit kan verschillen van online Partner tot online Partner.

Geld Terug

Met Geld Terug krijgt u geld terug op online aankopen van de aangesloten winkels. Dit Geld Terug bedrag kan zowel een vast bedrag zjin op uw aankoop of een deel van het aankoopbedrag. Het geld dat u terug krijgt – de cashback – wordt op uw rekening gestort nadat de aankoop is goedgekeurd door de winkel. U krijgt hierdoor dus geld terug ná het aankopen. Om een deel van uw aankoop terug te vragen moet u het Geld Terug formulier invullen.

Hoe werkt Geld Terug?

Met Geld Terug krijgt u geld terug op online aankopen van aangesloten webshops. Dit Geld Terug bedrag kan een vast bedrag per aankoop zijn of een percentage van het aankoopbedrag. Het geld dat u terug krijgt – de cashback – ontvangt u op uw rekening nadat de aankoop is goedgekeurd door de webshop. U krijgt hierdoor dus geld terug ná het doen van een aankoop. Uw digitale kassabon kunt u naar ons sturen middels het Geld terug formulier. Dit formulier kunt u alleen zien als u bent ingelogd. Op het moment dat u bent ingelogd kunt u rechtsboven in beeld klikken op uw naam. Er verschijnt een menu en daarbij kunt u kiezen voor het Geld terug formulier. Hoe het precies werkt leggen we stap voor stap uit.
Om ervoor te zorgen dat uw aankoop ook bij ons in het systeem wordt geregistreerd, is het zeer belangrijk dat u een aantal stappen doorloopt. Door het volgen van die stappen, wordt achter de schermen een code toegevoegd aan uw bestelling. Op die manier kan de webwinkel ook zien dat u lid bent van de Seniorenvoordeelkaart en dat u recht heeft op korting. Wij kunnen alleen de bestellingen inzien die via onze website zijn gegaan, daarom vragen wij je of de onderstaande stappen wil doorlopen

Stap 1:
Ga naar onze website www.seniorenvoordeelkaart.be en log in met uw account.

Stap 2:
Klik op het kopje "Onze merken" en kies daar de winkel waar u graag iets wilt bestellen, als u klikt op "bekijk deze actie" rechts in het scherm dan krijgt u een extra scherm te zien met daarin de voorwaarden van deze actie, lees deze van tevoren goed door. Hier staat bijvoorbeeld in welke vergoeding u kunt verwachten of wat is uitgesloten van de korting. Ook wordt er een nieuwe pagina geopend, u gaat direct naar de webshop van deze partner. Let erop dat u hier de cookies accepteert, anders kan de partner uw aankoop niet aan ons koppelen.

Stap 3:
Kijk rustig rond en ga op zoek naar wat u graag wilt bestellen. Hier kunt u uw aankoop voldoen op dezelfde manier als u gewoonlijk een aankoop doet via een webshop. Let op: Ga niet in de tussentijd naar andere websites of sluit uw computer niet af, dan wordt de aankoop niet geregistreerd! Als u dan toch nog twijfelt of u wilt eerst extra informatie opzoeken, dan kunt u daarna voor de zekerheid weer bij stap 1 beginnen.

Stap 4:
Vul het Geld Terug formulier in zoals staat aangegeven. Tip: controleer uw IBAN nummer goed, als wij het verkeerde nummer toegestuurd krijgen kunnen wij het geld niet naar u overmaken. U kunt het bedrag na ongeveer 30 dagen op uw rekening verwachten. Dit is afhankelijk van het aantal dagen dat u het product retour kunt sturen, dit is per webshop verschillend.

Welke lokale winkels zijn er bij jullie aangesloten?

Sinds januari 2019 is het mogelijk om ook in 1000 fysieke winkels door heel België met korting te winkelen met je Seniorenvoordeelkaart. Als je naar onze website gaat en klikt op 'Bekijk alle kortingen' en vervolgens klikt op in de buurt zie je op een kaart waar bij jou in de buurt de aangesloten partners zich bevinden. Dit kun je niet alleen van jouw woonplaats bekijken maar van heel België.

Hoe ontvang ik korting bij de lokale partners?

Als je gaat winkelen bij een Lokale Partner van de Seniorenvoordeelkaart is het noodzakelijk dat je jouw kaart bij hebt tijdens het winkelen. Je moet deze laten zien op het moment dat je gaat afrekenen. De kortingen per Lokale Partner verschillen altijd. Bij de ene partner krijg je een kortingspercentage en bij de ander altijd een vast bedrag aan korting en bij weer een ander een gratis kopje koffie. Bekijk van te voren de actie op onze website zodat je weet op welke kortingen je recht hebt.

Ik heb geen korting gekregen bij een lokale winkel die wel bij jullie aangesloten is, wat nu?

Mocht het zo zijn dat je bij een van onze Lokale Partners bent wezen winkelen maar je hebt niet de korting ontvangen waar je wel recht op hebt met je Seniorenvoordeelkaart. Dan verzoeken wij je om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij verwerken je opmerking in ons systeem en wij contacteren de desbetreffende Partner. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@seniorenvoordeelkaart.be.

Hoe krijg ik korting bij mijn nieuwe energieleverancier?

Leuk dat u interesse heeft in onze energiedeal bij Mega! Bij de Seniorenvoordeelkaart kunt u, naast alle online en lokale voordelen, gemakkelijk besparen met deze aanzienlijke korting. In samenwerking met Mega bieden wij u de mogelijkheid om flink te besparen op uw energiecontract. U krijgt gegarandeerd €40 korting op uw elektriciteit- en €40 op uw gasaansluiting. Als u hier klikt dan gaat u naar een pagina waar de korting al automatisch voor u is verrekend. De prijzen die u ziet zijn al voorzien van een Seniorenvoordeelkaart korting.

Wat een mooie korting! Wat zijn de addertjes onder het gras?

Mega regelt uw overstap vanaf uw huidige leverancier. Dit houdt in dat zij uw huidige contract opzeggen en uw overstap volledig in handen nemen. U hoeft dus niets meer te regelen met uw huidige leverancier!

Mega biedt altijd groene stroom. Zo bent u verantwoord bezig terwijl u tegelijkertijd flink bespaart!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Op het moment dat je wilt inloggen kom je er achter dat je jouw wachtwoord niet meer weet. Vervelend maar dit is ook makkelijk op te lossen. Op het moment dat je jouw wachtwoord bent vergeten klik je op de blauwe woorden 'Wachtwoord vergeten?'. Als je dit hebt gedaan kom je op een andere pagina terecht waar je jouw e-mailadres in kunt vullen. Wij mailen je vervolgens een link door. Klik op deze link en stel eenvoudig een nieuw wachtwoord in. Kies een wachtwoord dat niet te moeilijk is maar ook niet makkelijk te raden is.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Op het moment dat je bent ingelogd kun je eenvoudig je wachtwoord wijzigen door rechtsbovenin beeld op je naam te klikken. Er verschijnt een menu en daar staat tussen 'Wijzigen wachtwoord', klik hierop. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je jouw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Je vult eerst je oude wachtwoord in en vervolgens je nieuwe wachtwoord. Klik op 'Wachtwoord wijzigen' om je nieuwe wachtwoord definitief in te stellen.

Ik ben mijn kaart verloren.

U kan een nieuwe kaart aanvragen door een e-mail te sturen naar klantenservice@seniorenvoordeelkaart.be. Vermeld zeker al uw adresgegevens, zo kunnen we vlug een nieuwe kaart maken.

Ik heb de Seniorenvoordeelkaart aangevraagd, wanneer kan ik deze thuis verwachten?

We proberen aanvragen zo snel mogelijk te verwerken. Normaalgezien ontvangt u de kaart binnen de 10 werkdagen. Afhankelijk van de dag waarop u uw kaart bestelt kan dit soms maximaal 12 werkdagen duren. De kaart na 12 werkdagen nog steeds niet ontvangen? Neem dan contact met ons op per e-mail via klantenservice@seniorenvoordeelkaart.be. 

Na uw bestelling ontvangt u trouwens ook uw gegevens via e-mail. Met deze code kan u inloggen op ons platform. Heeft u uw inloggegevens niet gekregen? Kijk dan eens in uw SPAM of reclame box van uw e-mail provider. Mocht u de gegevens nog steeds niet vinden, neem dan contact op met de klantenservice via klantenservice@seniorenvoordeelkaart.be. 

Klopt het dat er in mijn woonplaats geen Lokale Partners te vinden zijn?

Het kan zo zijn dat er in jouw woonplaats nog geen Lokale Partners aangesloten zijn. Dit betekent niet dat deze er nooit zullen komen. Wij zijn iedere dag bezig met het aansluiten van nieuwe Lokale Partners. Houd de website dus goed in de gaten om te zien of er Lokale Partners in jouw regio bij zijn gekomen.

Ik heb een nieuw betaalverzoek ontvangen terwijl ik al heb opgezegd, waarvoor is deze?'

In de algemene voorwaarden is te vinden dat wij een opzegtermijn hanteren van 1 maand. U dient op te zeggen 1 maand voordat uw lidmaatschapsjaar afloopt. Als u later opzegt, wordt uw lidmaatschap pas een maand later verwerkt. Voor deze laatste periode ontvangt u nog een restantbetaalverzoek van een paar euro. 

Ik heb al eerder opgezegd, toch wordt mijn lidmaatschap verlengt, hoe kan dat?

Mocht u in de veronderstelling zijn uw lidmaatschap al op te hebben gezegd, maar ontvangt u toch een nieuwe kaart en een nieuw betaalverzoek, stuur een mailtje met uw bewijs van opzegging naar klantenservice@seniorenvoordeelkaart.be.

Persvoorlichting

Bent u journalist en wilt u graag wat aan ons vragen? Wij staan u graag te woord.
We zijn te bereiken op onderstaand e-mailadres:

persvoorlichting@seniorenvoordeelkaart.be

U ontvangt binnen 24 uur een reactie van ons!